Byaföreningen
Medlem
Styrelsen


Hedenäset
Bilder
Bostad

Föreningar
Företag
Karta
Sevärdheter
Gamla Koivukylä
Gamla Hemman
Historia


Gästbok
Länkar
Tubkikare
Sälja fakturor
www.inverterbutiken.se

Fakta om Hedenäset

Hedenäset är en liten by som ligger 5 mil norr om Haparanda med cirka 340 invĺnare. Byn ligger mycket naturskönt vid Torneälvens strand, vid det mäktiga Hietaniemiselet.

I Hedenäset finns det mesta av den service som man behöver till exempel: affär med post och apoteksservice, grundskola 0-9, barnomsorg, NORD (vuxenutbildning inom hantverk). Grundskolan drivs numera som en friskola av Hietaniemi friskoleförening. 

I Hedenäset finns det även en fullstor sporthall, simhall (7*16m), elljusspĺr (3,5 km), skidskyttestadion, fotbollsplan (gräs) och tennisplan (grus). Hietaniemi kyrka ligger vackert ute pĺ kyrkudden och är väl mest känd för "ryssklockan" som ryssarna stal pĺ 1700-talet. I kyrkan finns även ryggpositivet frĺn den berömda orgeln i Övertorneĺ kyrka. I Hedenäset finns bĺde tomma lägenheter och hus sĺ här har man verkligen möjlighet att bo och leva billigt.

Fakta

ALLMÄNT

Län:Norrbotten
Landareal:  845 km ˛
Antal invĺnare i Hedenäset (031225):336
Antal invĺnare i Hietaniemi församling (041231):  831
Invĺnare per km ˛:1,0
Byar i församlingen:Luppio/Niemis, Armasjärvi, Ekfors, Liehittäjä, Littiäinen, Persomajärvi, Kukasjärvi, Koutojärvi, Vuomajärvi, Matojärvi, Risudden/Vitsaniemi och Bäckesta/Päkkilä

Avstĺnd till:
Stockholm 1080 km
Luleĺ 135 km
Haparanda 52 km

Kommunikationer:
Till Hedenäset kommer du med:
Flygvia Kallax flygstation i Luleĺ (1 tim 15 min flygtid frĺn Stockholm) och buss till Hedenäset
Tĺgvia Haparanda järnvägsstation och  buss till Hedenäset
Bussfrĺn Luleĺ, Haparanda, Kalix mm