Byaföreningen
Medlem
Styrelsen


Hedenäset
Bilder
Bostad

Föreningar
Företag
Karta
Sevärdheter
Gamla Koivukylä
Gamla Hemman
Historia


Gästbok
Länkar
Tubkikare

Fakta om Hedenäset

Hedenäset är en liten by som ligger 5 mil norr om Haparanda med cirka 340 invĺnare. Byn ligger mycket naturskönt vid Torneälvens strand, vid det mäktiga Hietaniemiselet.

I Hedenäset finns det mesta av den service som man behöver till exempel: affär med post och apoteksservice, grundskola 0-9, barnomsorg, NORD (vuxenutbildning inom hantverk). Grundskolan drivs numera som en friskola av Hietaniemi friskoleförening. 

I Hedenäset finns det även en fullstor sporthall, simhall (7*16m), elljusspĺr (3,5 km), skidskyttestadion, fotbollsplan (gräs) och tennisplan (grus). Hietaniemi kyrka ligger vackert ute pĺ kyrkudden och är väl mest känd för "ryssklockan" som ryssarna stal pĺ 1700-talet. I kyrkan finns även ryggpositivet frĺn den berömda orgeln i Övertorneĺ kyrka. I Hedenäset finns bĺde tomma lägenheter och hus sĺ här har man verkligen möjlighet att bo och leva billigt.

Fakta

ALLMÄNT

Län:Norrbotten
Landareal:  845 km ˛
Antal invĺnare i Hedenäset (031225):336
Antal invĺnare i Hietaniemi församling (041231):  831
Invĺnare per km ˛:1,0
Byar i församlingen:Luppio/Niemis, Armasjärvi, Ekfors, Liehittäjä, Littiäinen, Persomajärvi, Kukasjärvi, Koutojärvi, Vuomajärvi, Matojärvi, Risudden/Vitsaniemi och Bäckesta/Päkkilä

Avstĺnd till:
Stockholm 1080 km
Luleĺ 135 km
Haparanda 52 km

Kommunikationer:
Till Hedenäset kommer du med:
Flygvia Kallax flygstation i Luleĺ (1 tim 15 min flygtid frĺn Stockholm) och buss till Hedenäset
Tĺgvia Haparanda järnvägsstation och  buss till Hedenäset
Bussfrĺn Luleĺ, Haparanda, Kalix mm